Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

365.com.mk | October 22, 2014

На врв

Најгоре

Првично на сите им се допаднале овие гради, а потоа сфатиле дека се измамени!

22 октомври, 2014 |

Огромен број мажи на „Reddit“ ја отворале оваа фотографија, пред да разберат дека не е се онака како што изгледа. Повеќе…

Што јаде папата?

22 октомври, 2014 |

Аргентинскиот „dulce de leche” или полскиот „pierogi” се специјалитети кои младиот кувар, член на папската гарда ги претстави во книгата рецепти, што се омиелни меѓу жителите на Ватикан, особено меѓу тројцата последни папи. Повеќе…

Техно дуел – Nexus 6 против Galaxy Note 4

22 октомври, 2014 |

Два од најочекуваните нови смартфони оваа година – Nexus 6 и Galaxy Note 4, веќе се тука и се борат за изборот на потрошувачите.

Повеќе…

Што симболизираат боите во маркетингот?

22 октомври, 2014 |

Боите имаат големо влијание врз перцепцијата на брендот и изборот на потрошувачот. Една боја може да не поттикне да купиме, друга да не поттурне од идејата. Повеќе…

10 чудни реклами што Холивуд не сака да ги видите

22 октомври, 2014 |

Холивудските ѕвезди можат да добијат еден куп пари, појавувајќи се во слабо популарни реклами. И многу од нив се најблаго речено – чудни. Повеќе…

Измислија „тренер“ за оргазми

22 октомври, 2014 |

Жените често одат на пилатес, јога или фитнес, но дали на мажите би им се допаднало нивната партнерка да има личен тренер за оргазми? Повеќе…

Чајник во една поинаква форма

22 октомври, 2014 |

Дизајнерот Џо Рот реши да промени една вековна традиција со тоа што направи од вертикалниот чајник , хоризонтален. Повеќе…

Оскар де ла Рента- елеганцијата нема алтернатива

22 октомври, 2014 |

„ Не е важно каква облека носиш, туку како го живееш својот живот” – ова е една од најпознатите максими на големиот дизајнер, кого го светот загуби оваа недела. Повеќе…

За оној кој ќе го помести каменот од патот

22 октомври, 2014 |

Во античките времиња еден цар  поставил еден голем камен на патот. Потоа се скрил и набљудувал, за да види дали некој ќе го помести. Повеќе…

Локации низ светот, пострашни од хорор филм

22 октомври, 2014 |

Овие страшни места се многу пострашни од кој и да е хорор филм. Повеќе…

Кога северните елени јадат халуциогени печурки

22 октомври, 2014 |

Скандинавското племе „Саами“ со векови знае дека северните елени – нивните најблиски пријатели, сакаат да си каснат халуциогени печурки. Повеќе…

Јадења од литературата, се служат со вкус и имагинација

22 октомври, 2014 |

Американската писателка и дизајнер Дијана Фрајд открива како изгледа храната на ликовите од литературната класика во својата книга „Fictitious Dishes: An Album of Literature’s Most Memorable Meals” („Имагинарни јадења: албум на најзначајните литературни оброци”). Повеќе…

Мисла на денот: Каде грешат родителите?

22 октомври, 2014 |

Волчицата им вели на своите волченца: „Гризај како мене”, и тоа е доволно. Повеќе…

Смртта на разговорот

22 октомври, 2014 |

„Немам проблем со мобилните технологии како целина – раскажува фотографот Бејбикејкс Ромеро – уредите помагаат во нашиот живот. Сепак тие ги прават луѓето исклучително бесчувствителни. “ Повеќе…

Бабин рецепт за долговечност

22 октомври, 2014 |

Многу нешта сме научиле од нашите баби, но на некои се сеќаваме и ги применуваме уште. Повеќе…