Разно...

Перики за бебиња

Весна ни напиша: Кога моите деца беа бебиња ги облакав во смешни алишта и уживав да им ставам наочари и капи. Додека сурфав на...

Како големите бендови ги добиле имињата

Дали сте знаеле дека Foo Fighters е фраза која се користела во Втората Светска војна? Или пак дека Битлси имале неколку имиња пред да...

Ништо

Дали ги знаете оние типови на луѓе кои велат дека не сакаат подарок за роденден (“Не ми носи ништо„). Стигна решението! “Ништо„  е прекрасно...

Гигантска санта на дување

Оваа 4,5-метарска санта на дување е одличен додаток за вашиот домашен базен! Таа функционира како ѕид за качување со различни степени на тежина(од почетник...

Како да фрлите штрафцигер како Нинџа (видео)

Ние, Нинџите, неможеме секогаш со нас да ги носиме Шурикените(во народот познати како Звездици) поради нивната големина. Затоа мораме да користиме се што ќе...

Тоалетна хартија за богати

Сте се запрашале ли со што си ги бришат задниците богатите луѓе? Не, не се долари. Но не е ниту обичната тоалетната хартија. Користат...

Енигма Машина – Flash верзија

Online верзија на Германското криптографско чудо од втората светска војна, заедно со упатства за начинот на работа.

Паметна птица (видео)

Извонредно видео за птица која ги фрла лешниците на улица и ги користи колите под неа за кршење на лушпестите плодови. Фрагментот е дел од документарната...

Online часовник со аларм

Ако денеска имате важен состанок, ова е решението за да не заборавите. Се што ви треба е веб странава. Едноставно и корисно! Кликнете овде...

Скулптури од тикви

Ден Лад веќе 25 години моделира тикви и од нив прави неверојатни скулптури. Процесот на работа опфаќа креирање на калап во кој потоа се...

Пишување со вода (видео)

Германецот Claus Winter развил нова техника која ќе ја користи еден германски уметник кој се занимава со инсталации. Се што ќе напишете на тастатурата,...

Кандиру: Риба-вампир од Бразил (видео)

Кандиру или канеро е слатководна риба во форма на чепкалка за заби во групата сомови. Нејзиното природно живеалиште е реката Амазон и има репутација...

10 работи кои не сте ги знаеле за смртта

Можеби ова ќе ви изгледа морбидно, но дали сте знаеле дека обичајот за закопување на мртвите датира од пред 350,000 години? Уште 9 интересни...

Храм на тигрите

Храмот на тигрите е будистичко место во Западен Тајланд кое се грижи за повеќе врсти на животни, а меѓу нив и неколку припитомени тигри кои шетаат...

Најмалиот револвер на светот

SwissMiniGun успеа да го произведе најмалиот револвер на светот, а воедно и најмалата муниција. Неговата тотална должина не преминува 5,5 сантиметри. Може да се...
- реклами -

Ново на 365