Разно...

Словио е вештачки меѓународен помошен пишан и усен јазик, создаден со цел подобра комуникација и разбирање на словенските јазици меѓусебно. Се проценува дека во...

„И сега можам да го слушнам ударот и да ја видам крвта. Таа слика ќе ја носам во главата до крајот на животот“. Кога во...

Грев е што воопшто има потреба да се зборува на таа тема, но ете, и папата Францис мораше да го нагласи очигледното. А очигледното е...

Да, паднати метеорити можат да се најдат насекаде по Земјата. Но во целата историја имаат погодено само една жена - Ен Хоџис.Се случило на...

Фрижидерите на модерното време имаат магнетски врати. Но сигурно сте сретнале барем еден од оние старите, чии врати се отвараа со квака - ако не во...
video

Животот во стаклено ѕвоно никогаш не бил подобар. Ова семејство од Стокхолм, Шведска, во детали ќе ви објасни зошто. Главното е дека го искористиле...

Ако случајно се прашувате во кои земји има повеќе мажи, а во кои жени, CIA World Factbook го има одговорот, во визуелен приказ. Црвената боја...

Луис Пол Бенезет (1878–1961) бил американски едукатор и пионер на реформите во школското образование во раниот 20-ти век. И имал невообичаен однос кон математиката...

Ловокрадците убиваат околу 20.000 слонови годишно, а денес има останато само околу 415.000 слонови. Заради агресивниот бран на лов на слонови, предизвикан пред сé од трговијата...

Да сакаш да го споредиш со добар дел од денешниве студенти, студентиве ќе наведнат глави и ќе избегаат. Затоа што Арслан Бајрамоски е чистач на...

Швајцарците не сакаат да ѝ издадат државјанство на Ненси Холтен - активистката која водеше јавна кампања против одредени „швајцарски традиции“ кои според неа ги прекршуваат правата на...

Не многу одамна, на Твитер вртеше мошне интересна фотографија. Фотката ја покажуваше Хилари Клинтон како мафта кон толпа што ѝ беше свртена со грбот.  Всушност се...

Мароканските медиуми јавуваат дека Мароко со закон ја забранува продажбата и производството на бурки. Иако властите сé уште не издале службено соопштение, медиумите пренесуваат дека...

По дифолт, проститутките немаат привилегија да бираат клиенти, а и без тоа е тешко преку телефон или кратка средба да знаеш каков ќе биде...