Компјутери

Па сигурно едно милион пати сте ја удриле печуркава, ама веројатно не знаете колку вкупно меморија зафаќа целата игра. Одговорот на прашањето од насловот...

Хантер Хобс е херој. Херој во смисла на тоа дека е првиот човек што стигна до крајот на табела во Excel, и тоа „пешки“. За...

Да речеме одиш на некоја туристичка локација и сакаш да ја сликаш, ама има многу луѓе и ти го попречуваат видикот. Има чаре, и...

Рускиот фотограф Егор Цветков направи мал експеримент со цел да ја демонстрира моќта на модерниот софтвер за фацијално препознавање. Користејќи свои фотографии од патници...

IBM-овиот хард диск наречен IBM 350 Disk Storage претставуваше важна компонента од IBM 305 RAMAC (Random Access Memory Accounting) системот, кој беше претставен во септември...

Решениево предложено овде е премногу чудно и откачено за да го најдеш на интернет.Компјутер ти е жива ствар и знае да пројави проблеми што ни тим...

На интернационалниот лан турнир во Кантер Страјк кој ќе се одржи на 24-27 ноември во Јонкопинг во Шведска, меѓу играчите ќе се најде и една претставничка...

Сигурно не го знаете човекот што ги создаде двете најважни функции што секојдневно ги користите, и уште посигурно - тоа е грешка што сега...

Не верувате? Пробајте де. Колку и да се трудите да креирате фолдер со име CON, не можете. Не можете ниту да преименувате веќе постоечки фолдер...

Во Романија, во подножјето на Карпатите, се наоѓа мало место по име Рамнику Валчеа. InfoSec овој град го нарекува Хакервил, ама слободно можеме да...

Хипотезата дека живееме во симулација е толку распространета меѓу технолошката елита во Силиконската долина, што му е смачена дури и на Илон Маск, кој...

Границата меѓу видео игрите и реалниот живот, барем визуелно, е веќе во историјата. Со усовршувањето и сé поголемата моќ на компјутерите, програмерите и дизајнерите имаа(т) одврзани раце...

Во Гданск во Полска има еден мал автомеханичарски салон што е контраст на денешниот беспотребен консумеризам. За сите свои операции користи прастар Commodore 64. Да, зборуваме...

Рејтингот на играчите во FIFA отсекогаш е дискутабилен, особено меѓу самите играчи на фудбалската симулација. И да сте најголем FIFA фан, и да сте заколнат PES...