Таг: власти

Виенска бирократија без усул

Виенските власти важат за страшно бирократски и се расфрлаат со купишта правила со кои има го отежнуваат животот особено на претпријатијата, особено угостителите. Заслужено, луѓето...

Нова политичка финта: Поправање улици со Фотошоп

Граѓаните на округот Приморски во Санкт Петерсбург барале од локалните власти да им ја поправат пешачката стаза која се распаѓала. Властите решиле дека е...

Црта пениси околу дупките по улиците за да ги натера властите...

Како редовни страдалници од дупките по улиците, веќе знаеме дека граѓанските петиции и притисоци врз градските власти ретко вродуваат со плод. Можеби е време...

Патот има дупки? Еве начин властите да го дознаат тоа

Една активна и креативна група на пријатели, наречена Z999, одлучи да им го привлече вниманието на луѓето кон особено лошите услови на литванските патишта. Целта...