Таг: снег

Зоолошката во Орегон мораше да затвори заради обилните врнежи од снег. Во меѓувреме персоналот отскија до кафезите за да ги провери и нахрани животните. Имаа...

Во Монтреал во Канада, службите за чистење на патиштата од снег не само што се ефикасни, туку се и кул.

Изразот Ефект на пеперутката првпат го воведува американскиот научник Едвард Лоренц. Идејата е дека една пеперутка која се наоѓа во Бразил, со замавнувањето на нејзините...

Ако не сте гледале тајмлапс видео од наврнување на снег (како нас), сте пропуштиле многу убавина и неутрализиран стрес.Еве уште едно.https://youtu.be/2gYcXkpb6Zk

Фотографката Пети Вејмајр сакала да слика поларни мечки и снежни пејзажи, па отишла на Barter Island, Алјаска. Ама снег не нашла. „Локалните жители ми кажаа дека...

Пустината Сахара е последното место на кое би очекувале да има снег, со оглед на тоа дека претставува едно од најсувите и најтоплите региони...

Па ние сме биле супер! :D

Делови од сојузната американска држава Хаваи се зафатени со невообичаено студено време, што предизвика врнежи од снег во повисоките реони и обилни врнежи од...

Освен планините, утрово снегот ги разубави и Охрид, Берово, Маврово и Крушево.Извор: Е-магазин

Изгледа како некаква уметничка инсталација или разгледница од некоја друга планета, но всушност ова е фотографија од плажата Нида во Сибир. Ова се всушност снежните...

Шапка денес осамна под снежна покривка. Не дека го очекувавме толку рано, ама никој нема поплаки. Напротив, за многумина е пријатно изненадување. Уживајте во фотографиите. ...

Сајмон Бек е ексцентричен британски уметник. Тој создаде нов стил на уметност, креирајќи џиновски геометриски дизајни во снегот, користејќи ги само сопствените стапала. Има дипломирано...