Таг: работа

10 емоции кои те преплавуваат на работа во периодот по празниците

Првите недела-две на работа по период на празници како овој новогодишно-божикниот, се искуство кое може да предизвика бура од емоции кај човекот. Ако периодов играте...

Човекот што доби отказ зашто сакаше да присуствува на раѓањето на...

Ќе почнеме од тоа дека приказнава е со среќен крај. Откако се прошири веста за неговото отпуштање, Ламар Остин доби најмалку три нови понуди за...

Сабајлево во Јапонија

Можете секој ден да си ја пуштате снимкава и насловот пак ќе биде релевантен, зашто ова во Јапонија е секојдневие, особено во часовите кога...

Околу срамот да работиш во Мекдоналдс

Од мои 18 до 22 години, поминав 4 години работејќи во Мекдоналдс. Низ годините работев мешавина од полно и пола работно време, секогаш неуспевајќи да...

The Macedonian Dream: Кога логиката ќе ти се испразни на фаца

Живееш у мал град. Зимаш 250 евра плата. Пцуваш мајки на се шо мрда пошто не ја бива, нема се паричка, да ти ебам...

Шведската литература и бенефитите од 6-часовното работно време

„Некако си ми многу... индустријален.“ Вака ме опиша еден човек кога живеев и работев во Шведска. И верувајте ми - не беше кажано како комплимент.  Бидејќи,...

Најстресната работа на светот? Келнер

Според истражувањето објавено во магазинот Neurology, најстресната работа е келнерисувањето. Од друга страна, најмалку стрес на работа имаат научниците и архитектите, како и оние...

Одење болен на работа

Стануваш наутро за да се спремиш за на работа, а телото ти дава јасни сигнали дека треба да земеш боледување и тој ден да...

Ако мачките одеа на работа (ќе беа исти како луѓето)

Понекогаш, животните имаат реакции што до детал потсетуваат на тие нашите, на луѓето. Овде имаме неколку мачки, на пример, што кога би седнале на вашето...

Скриените опасности на четиридневната работна недела

Во борбата за таленти и што поквалификувани кадри, компаниите користат разни оружја и нудат разни ветувачки придобивки, а во последно време во развиените земји меѓу...

Нивната работа е полоша од твојата

Ти си ја мразиш работата, некој друг исто така си ја мрази работата, па се убедувате чија е полоша. Во меѓувреме, некој трет, таму некаде, работи...

Дијагноза: Умрен од преработеност

Јапонците стварно ги бива за измислување зборови. Некои од нив би требало да се најдат во речникот на секој достоинствен канцелариски работник. Како на пример „аригата-меиваку“- кога...

Работата која те цица, те моли да ѝ дадеш отказ!

Новите истражувања покажуваат – кога поголемиот дел од времето го поминуваме правејќи  нешто што не ни се допаѓа, тоа е лошо за нашето здравје. Една...

Келнер на 20, болен на 40

Лоши вести за сите кои во своите дваесетти години се бават со било каква срање работа што не е добро платена и ја мразат...