Таг: попови

Господи, ќе бидам офлајн

Знаевме дека највисоките црковни лица (па и тие со џипови) се во директна комуникација со Бога, ама не знаевме дека ја остваруваат преку антени.

Попови во оставка

Во школските денови имавме другар што беше голем верник. Ние бевме зелени и цинични гомнари, па секогаш го заебававме. По дипломирањето, тој одлучи уште...

Цела Полска трага по овие летечки попови

Полската полиција трага по четворицата млади луѓе, кои маскирани во свештеници скокнале со падобрани од прочуениот облакодер во Варшава, Палатата на науката и културата,...

Maкедонските попови сепак добија „Амин“ за користење на Фејсбук

Откако беше неодамна донесена одлука која им забрани на свештените лица и монасите да користат социјални мрежи, сепак МПЦ реши да се повлече чекор...