Таг: пилиња

Денешното пилешко нема вкус на пилешко

Кога пилешкото стана достапно за сите, почна сé побрзо да се произведува, а квалитетот сé повеќе да опаѓа.  Во 1923 година беа потребни 16 недели...

Наставници наместо плата добиле пилиња

Учителите и наставниците во градот Нукус - престолнина на узбекистанската покраина Каракалпастан, добија плата „изразена“ во пилиња. Ај што просфетарите не се живинари, туку и...

Како заклав милиони и милиони кокошки

Американците јадат 8 милијарди пилиња годишно - по повеќе од едно пиле по човек од целата популација на планетата. За да бидат толку добри...

Колку вкупно животни јадеме во текот на животот?

Дури и ако сте љубител на месо и се сметате себе си за окоравен „месождер“, ќе се изненадите од тоа колку всушност животни сте...

Плата од 4500 евра месечно, а никој не сака да работи

Работно место: Сортер на пилиња Плата: 40.000 фунти годишно (околу 4500 евра месечно) Работно време: 12 часа Опис на работата: Одредување на полот на младите пилиња (читај:...