Таг: пиле

Кога пилешкото стана достапно за сите, почна сé побрзо да се произведува, а квалитетот сé повеќе да опаѓа.  Во 1923 година беа потребни 16 недели...

Дали знаете која песна на Цеца е посветена на нејзиниот покоен сопруг? Тоа е големиот хит „Пиле“, што многупати балканската пејачка го изведува со солзи...

Фичо ќе ни покаже едноставен, а вкусен рецепт за печено пиле, надополнето со свежа салата и вкусен прелив.Подготовка Чекор 1: Пилето премачкајте го со маслиново...

Кога ќе нарачате пилешко во ресторан, секогаш добивате совршено исечени парчиња. Сите веќе знаеме да сечеме пилешко, но со ова видео тоа ќе можете...

Повеќето луѓе го мијат пилето пред готвење. Тоа е погрешно!Миењето на пилето пред печење воопшто не е ефикасно во уништувањето на бактериите. Всушност, миењето...

Две розови фламинга од ист пол, посвоиле напуштено пиле и на тој начин, по многу кражби на туѓи јајца и присвојување туѓи гнезда, на крајот станале...