Таг: пердуви

Фламингото се раѓа со сиви пердуви, па зошто тогаш е розово?

Причината за розовата боја на фламинго е неговото мени. Малите фламингоа се раѓаат со сиви пердуви што се менуваат последователно во зависност од тоа...

Ќе одгледуваме ќелави кокошки за да го преживееме глобалното затоплување

За неколку декади, глобалното затоплување ќе ги направи летата потопли, подолги и уште понеподносливи. А кокошките? Што ќе се случи со нив? Можеме ли...

Цртање на пердуви

Rebecca Jewell уметник од Лондон во својата работа ги комбинира сите оние нешта кои го обожува: антропологија, интересот за природата и креативната работа. Во серијата...

Уникатен фустан со пердуви на Гучи

Има модни парчиња, кои се забележителни и до таков степен што  достојно ги красат кориците на модните списанија, па полека стануваат миленичиња  на голем...

Пластика од перја

Перјата од кокошки многу скоро би можеле да се применуваат за производство на разградлива пластика. Оваа пластика би се разградувала сама по изминати шест...

Уметност на пердуви

Англискиот уметник Ian Davie има необично платно на кое ги слика своите уметнички дела - пердуви од лебеди. Англискиот уметник Ian Davie има необично...