Таг: пациенти

Бугарските психијатриски експерименти со LSD

LSD-то како дрога обично се поврзува со хипици и лудите шеесетти. Тоа што е речиси непознато во остатокот од светот се медицинските експерименти во...

Одите на операција? Носете си музика!

Истражувањето спроведено на универзитетот Квин Мери во Лондон покажува дека слушањето музика пред, по или за време на операцијата го намалува стресот, а воедно...

Д-р Монструм: Лажел повеќе од 500 пациенти дека имаат рак, за...

Угледниот и почитуван британски доктор Фарид Фата, го доби епитетот „чудовиште“, откако излезе на виделина неговата нечовечка игра со животите на своите пациенти. Повеќе...

Трогателно писмо од еден доктор со неизлечива болест

По 35 години посветеност на пациентите, овој доктор бил дијагностициран со неизлечив рак. Знаејќи дека нема да се извлече, тој го закачил ова писмо...

Најчудните работи кои хирурзите ги пронашле во желудниците на луѓето

Луѓето можат да имаат различни навики за јадење, а на многумина им одговараат вкусови кои се незамисливи за другите. На некои од нив им...

Пластичната хирургија во Јужна Кореа е толку добра што на луѓето...

Кога луѓето одат под нож за пластична хирургија тие се надеваат дека ќе излезат од операцијата изгледајќи малку поинакво и многу подобро. Но, некои пластични...

Само на секунда

Пациентите заболени од рак, биле повикани од страна на една белгиска фондација, со цел барем на момент да се почувствуваат безгрижно, после дијагнозата, а...

Зошто антидепресивите прекинуваат да дејствуваат?

Не се ретки случаите кога во прво време некој антидепресив добро си ја врши својата функција, но како што месеците или годините поминуваат, неговата...

Развиена „универзална“ вакцина против рак

Научници развиле вакцина која ќе ги учи телата на пациентите кои страдаат од рак да ги бараат и уништуваат канцерогените клетки. Терапијата,...

Ангели на смртта: Доктори-убијци

Заради сожалување, за да им ги олеснат болките или чисто заради положбата на која се наоѓаат,ова се дел од причините поради кои некои ...