Таг: мерење

Ако користиш лента за мерење (по дома позната како метро) само повремено, како сите обични смртници, има добри шанси дека или не си ги забележал ситните...

Ако си на диета, вагата ти е основно оружје. Без вага си како витез без меч, како слон без сурла, како птица без едно...

Според најновите податоци на хидрометеоролозите, 2015-тата ќе биде најжешката година во историјата на мерење на глобалната температура.Во извештајот на Националната американска администрација за океани...

Некои од најзабавните моменти во животот на децата се поврзани токму со мерењето на висината.Многу родители не сакаат да создаваат чкртаници на ѕидовите кои...

Тешко е да го замислиме нашиот ден без технологија, но станува се потешко да ја замислиме и ноќта без истата. Апликациите се се повеќе...

Сенките не се предмети кои можеме да ги земеме и да ги ставиме на вага. Но, како и сѐ друго во универзумот, така и...

GelSight, Inc. овозможува екстремно детални и брзи мерења на површината преку новата GelSight технологија на сензори. Нивниот пристап кон метрологија е флексибилен:...

Сигурно постојано ви се случува да видите некој нов производ кој е толку едноставен, што сте се запрашале како не ви текнало на вас?...

Овие одмерени чаршави на кои се испечатени сантиметрите се перфектен подарок за Valentine's Day и одличен начин да му кажете да вашиот љубовник: Те...

Откачените Јапонци не престануваат да изненадуваат. Оваа вага сигурно ќе влезе во нашиот избор на Топ 10 најчудни домашни уреди. Видете и проценете самите....