Таг: лсд

LSD-то како дрога обично се поврзува со хипици и лудите шеесетти. Тоа што е речиси непознато во остатокот од светот се медицинските експерименти во...

Да се објасни употребата на дрогите како хероинот и кокаинот е лесно - тие директно ги стимулираат мозочните центри за награда. Потешко е да...

Дали некогаш сте се запрашале како изгледа светот преку ЛСД?По три часа, се нашла себеси во некој друг свет!15 минути по земањето на ЛСД45...

Една од најморничавите статии во која што сме налетале во последно време.Оваа девојка проголтала ЛСД и започнала да црта автопортрети. Погледнете како влијае дрогата...

Тој е еден од најомилените американски радио водители. Неговата кариера се брои во декади, но неговата популарност не избледува. Како и да е, со...

Не е јасно дали постои некаква врска помеѓу исклучителниот интелектуален капацитет и употребата на дрога. Но, судејќи според некои од овие уникатни и генијални...

Загадувањето на воздухот долго време беше реалност во шпанските градови, но научниците велат дека освен смог кој ги гуши луѓето, тие вдишуваат и други супстанции. Загадувањето...

Алберт Хофман е научникот кој во 1943-та година сосема случајно го откри LSD-то - полусинтетичка психоделична дрога. Тој е автор на стотина научни трудови и книги,...

Куварот Џорџ Крам го направи перфектниот додаток за сендвичите во 1853 година, по барање на еден муштерија кој се жалел дека неговите компири се...