Таг: филмови

Ќе ни ја гасат омилената секција на IMDB.com

Не треба да објаснуваме што е IMDB.com, нели? Тие што не знаат, нема ни да ги интересира оваа вест. За добар дел од останатите следи...

Неколку нешта што се случуваат во божикните филмови, а немаат врска...

Камо да беа Нова година и Божик како на филмовите, ама не се... Еве што сé се случува во божикните и новогодишни филмови, а...

Холивуд и Боливуд, низ бројки

Боливуд е базиран во Мумбаи во Индија, и е една од најголемите филмски индустрии на планетава - во смисла на број на вработени и...

Специјалните ефекти во 90-тите

Денес сме бомбардирани со CGI речиси во секој можен филм, ама за разлика од компјутерските ефекти во 90-тите, денес барем изгледаат добро. Подобро.

Топ 10+ филмови со најдолги наслови

Насловот кажува сé. Па ајде да видиме: 11. The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies!!? (11 зборови) 10. Borat: Cultural Learnings of America...

Митови што ги научивме од филмовите

Пинот на гранатата се вади со заби, тој што се дави вика за помош, локацијата на повикот се открива за 2 минути... Сé ова...

Му праќаш рандом слика, ти прави профи филмски постер

Ако отидете во подфорумот /r/pics на Reddit, ќе најдете еден генијален момак што зема рандом фотки од што и да е, и ги претвора во...

Филмовите и киното го с*ебуваат општеството: Аргументи од пред 100 години

Кон почетокот на минатиот век, филмовите почнуваат да се трансформираат во популарна форма на уметност. Сепак, дури и денес, има такви што сé уште на филмовите...

Movies R Fun

Кога не работи за анимационото студио Pixar, илустраторот Џош Кули се забавува претворајќи култни филмски сцени во илустрации за детски книги. Се разбира, никогаш...

Како прават дрогата во филмовите да изгледа реална

Џони Деп пуши цигара во филтер, со Rayban цвикери со портокалови стакла, и раскажува за колекцијата на стимуланси и спуштачи што ги има во...

Зошто 3D филмовите не умираат?

Критичарите ги прогласија 3D филмовите за мртви уште пред неколку години. Новитетот избледува, а голем дел од овие „подобрени“ филмови во најдобра смисла се...