Таг: емоции

10 емоции кои те преплавуваат на работа во периодот по празниците

Првите недела-две на работа по период на празници како овој новогодишно-божикниот, се искуство кое може да предизвика бура од емоции кај човекот. Ако периодов играте...

Мета-емоциите и совршениот партнер

Кога барате нов/а партнер/ка со кој/а сакате да почнете да излегувате, веројатно трагате по некој што ги дели вашите интереси. Тоа е океј, ама...

Мистериозни емоции на лицата на жените

Граф дин 'Арк е илустратор, графички дизајнер и карикатурист од Уругвај, Јужна Америка. Тој е автор на прекрасни цртежи на жени, од кои дел...

Лоши ли се „лошите“ емоции?

Човечките суштества се испреплетени од куп чувства, од кои секое е обоено со различни емоции. На пример, составни делови на љубомората можат да бидат...

Бидување човек

Една слика може да каже многу повеќе од илјада зборови. Такви се и следните кадри кои ќе ве трогнат, возбудат, ќе ве растажат и...

Дислајкот сепак нема да биде дислајк

Ептен му се израдувавме на „дислајкот“, но сепак нема да биде баш така како што очекуваше цел свет, иако Фејсбук навистина за прв пат воведе...

Докази дека смешковците се инспирирани од деца

Емоциите кои се рефлектираат на детските лица, секогаш се јасни - тие ги доловуваат нивните емоции во целост. Истовремено смешни и слатки - изразите понекогаш...

Нашите емоции – пријател или непријател?

„Човекот не е она за кое што размислува, туку она што го мисли." Оваа мисла објаснува зошто некои луѓе успеваат со сè што ќе...

Секоја солза е уникатна: Вака изгледаат солзите во различни ситуации

Проектот Imaginarium of Tears претставува серија на микрофотографии што ја покажуваат убавината која се крие зад солзите. Често тие се знак на слабост и...

11 филмови на кои и мажите плачат

Тоа дека мажите не плачат е апсолутно непотребен мит, со оглед на тоа што секому му е потребно да ги истури своите емоции и...

На пат е првиот 9D-телевизор во светот

Само испружете ја раката врз кутијата и почуствувајте ги емоциите и мирисите што ќе ве поплават. Токму тоа е идејата зад првиот „9D-телевизор“ во светот,...

Парацетамолот има сериозен ефект врз вашите емоции

Парацетамолот е еден од најупотребуваните аналгетици во светот, но научниците открија дека лекот „ве ослободува“ и од задоволството, покрај од болката. Го има во стотици...

Медитација и релаксација: Практична замена на негативните емоции со позитивни

Оваа мудра (Аакааш мудра) е позната и како Јупитерова мудра или Мудра на Универзумот, бидејќи се однесува на универзумот во вас и околу вас... Се...

Како емоциите се изразуваат врз телото?

Во текот на последните неколку години, научниците ширум светот, се обидуваат да разберат како нашата емотивна состојба и енергија во организмот влијае на здравјето...

Пет знаци кои откриваат дека вашиот партнер ве сака бескрајно

Кога зборуваме за изразување на емоции, на мажите тоа им е најтешка тема. За разлика од заљубените жени, кои за тоа не престануваат да...