Таг: експерименти

LSD-то како дрога обично се поврзува со хипици и лудите шеесетти. Тоа што е речиси непознато во остатокот од светот се медицинските експерименти во...

Да се дизајнира научен експеримент не е лесна работа. Со цел да се докаже или побие некоја хипотеза, прво мораш да ги елиминираш или...

10 познати психолошки експерименти кои никогаш не би се случиле во нашите денови - од етички и морални причини. Сепак, овие експерименти и до...

Од денес, Хадронскиот колајдер почнува да работи со полна сила, на рекордно високо ниво на енергија, откако научниците започнаа нова серија на експерименти што...

Ретко кој посветувал премногу внимание на часовите по хемија, за да би можел да претпостави какви би биле реакциите на некои од производите со кои...

Науката е многу интересна, доколку некои работи ги познавате малку подобро и знаете да ги примените.Во денешната видео снимка, имате можност да видите некои...

Науката никогаш не била поинтересна. И подозволена.Во ова кратко видео можете да погледнете како да го претворите млекото во камен, да направите домашен лепак,...

Животните навистина ги сакаат своите сопственици и другите животни со кои што се дружат, покажува неодамнешно истражување. Имено, животните лачат исти хормон на среќа како...

Благодарение на науката и технологијата, денес можеме да го оствариме она што некогаш било незамисливо. Додека некои луѓе сите благодети на модерниот свет ги користат...

Не е јасно дали постои некаква врска помеѓу исклучителниот интелектуален капацитет и употребата на дрога. Но, судејќи според некои од овие уникатни и генијални...

Неверојатно е  до кој степен некои луѓе успеале да го оштетат својот  телефон.Погледнете  неколку  најтешки случаи: 

На повеќето луѓе им се случило  да кажат: нема да пушам телевизија  1 месец, нема да јадам слатко, или пак нема да одам на...

Степенот на развој на човечката цивилизација немаше да биде онаков каков што е денес, ако во историјата не постоеја луѓе желни за правење експерименти....

Висината не е причина да се чувствувате несигурно во својата кожа и да ги избегнувате нападните бои и високите потпетици. Напротив, вашата висина прави...

Ако сакате да знаете дали можете да му верувате на некого тогаш сè што ви треба е да го погледнете неговото лице. ...