Букаке

video

Снимено со дрон, од птичја перспектива, претежно под агол од 90°. Или што би рекол еден од коментарите, во оригиналната GTA перспектива. Но тоа...
video

Со цел подигање на свеста околу пушењето, една шведска компанија постави специјални билборди низ Стокхолм. Кампањата привлече внимание затоа што билбордите се интерактивни, и...

Да, паднати метеорити можат да се најдат насекаде по Земјата. Но во целата историја имаат погодено само една жена - Ен Хоџис.Се случило на...
video

Животот е премногу досаден за да немаш Дарт Вејдер диспензер за чечкалица.

Па сигурно едно милион пати сте ја удриле печуркава, ама веројатно не знаете колку вкупно меморија зафаќа целата игра. Одговорот на прашањето од насловот...

Знаев дека внука ми е паметна, ама нешто што направи викендов личеше преитро за 5-годишник. Имавме забавен ден исполнет со игра и дојде време да...

Американскиот претседател има куп опции за превоз, а една од нив е и оклопниот автобус Ground Force One. Business Insider наведува некои од најимпресивните карактеристики...

Заради незапамтените ниски температури и неповолните временски услови, Дунав е замрзнат во најголем дел од својот пловен тек. Но и топењето на мразот не...

На 29 декември, додека претставникот на турскиот ски-центар Картепе даваше изјава пред камера, зад него „провеа“ мала лавина и затрупа неколку скијачи. Претставников ѕирна, се...

Во западниот свет такво нешто би предизвикало скандал, ама во Кина се секојдневие. Таму сé почесто „им помагаат“ на женските возачи да паркираат, поставувајќи посебни...
video

Зоолошката во Орегон мораше да затвори заради обилните врнежи од снег. Во меѓувреме персоналот отскија до кафезите за да ги провери и нахрани животните. Имаа...
video

Ова е едно видео од оние паметните, ама и многу пријатните за гледање.

За да ја сними својата документарна серија Spy in the Wild, BBC One поставува скриени камери во кукли-роботи што личат на животни, со цел да покажат...
video

Во Монтреал во Канада, службите за чистење на патиштата од снег не само што се ефикасни, туку се и кул.