Приказни од булеварот

СРЕЌЕН 8 МАРТ ,,ФРАЕРИ”, A И ВАМ УБАВИ ДАМИ

Новите модни трендови го убиваат машкиот пол у поим. Ко ќе влезеш да бараш фармерка или пантолона, ќе се деси да прашаш- A каде...

НИЕ, НАРОДОТ

Новиот серијал на хипноза е повторно на сцена. Секогаш кога иде период за устоличување на гзот на политичка фунцкија, НАРОДОТ е главна улога во...

ПИЈАНА НОЌ ВО КРЕВЕТОТ НА ГРДАТА ДЕБАРМААЛКА

Ја дигнав глаата од асталот и забележав дека конобарот веќе го собира окршот и празните флаши од шанкот. Дебелата шо го џогираше подот ми...

КАРИЕРА, СО КОНДОМ

Во секоја институција селекцијата на женски работен кадар е излезена од вкусот на главниот мултимедијален кадровик, кој у глобала ги управува сите животи на...

ПОРАНО НЕ БЕВМЕ ONLINE, НО БЕВМЕ ВКЛУЧЕНИ

Забораивме да разговараме ко луѓе. Дигитализацијата не пикна у малите монитори, и станавме робови на дигитализирани чувства, на разговор со слики и на кикотења...

НИ ГО ДАДОА СТАПОТ ВО РАЦЕ, ЕДНО СТАРЧЕ ЗАГИНА

Често пати, на дело сме го покажале нашиот зародиш како цивилизиција, таму некаде од под темелите на Плаошник, од камењата на Климентовата школа, во...

ИНА МНОГУ ТИЊА И ВРАТАРИТЕ

И се започна со фрапираноста на една тетка, која наводно била запрепастена од наводниот расизам, национализам, на послугата од мексичкиот ресторан Амигос. Колку да...

СЕЛФИ СО ОРЛЕТО

Дворските игри може да продолжат. Тогаш кога на народецов ќе му закркорат цревцата од глад и коа ќе си ја почеша левата дланка у...

БОЛНИ ОД ЉУБОВ

Ова е за оние врски кои траат по деценија- две! За оние кавгаџии кои се тегнат као црева по улиците со бледи ликови, без...

МАМУРНА ДРОЉА, НА ПИСОАРОТ У ЏУБОКС МИРИСА

Станa рано на сабајле со тапа болка во главата со тап мозок. Шминката  и се растече по скаменетото лице со пудра а на здивот...

ЗА ВАЛЕНТАЈН, ПРАВАТА СПОНЗОРУША СЕ ОТКРИВА

Еден искомерцијализиран празник у кој замрзнатите пичиња у овие зимски деној, пак ќе бидат достапна на своите геријатриски фраери. Нивните дечковци кои одмараат од...

НА КЕЦ КО ВРАТА, ГИНЕ ЦЕЛА ПЛАТА!

У сабота на пладне коа ќе влезам у кладилница, го наоѓам веднаш одговорот, зашто у сабота на пладне, нема публика на стадион на пример....

ИЗВРШИТЕЛИ, БАНКИ И ОСТАНАТИ РАЗБОЈНИЦИ

Често пати коа идам по тоа шалтерите да исправам криви дрини, се прашувам каква боречка вештина знае тетката од позади стаклото. Они увек се...

МАЛИТЕ РАБОТИ НИ ФАЛАТ

Помина фамозното интервју на Сител каде двајца политички опонент се теслачеа до коска. Едниот е политичар а другиов се кажува дека е новинар. Жими...

ХАМБУРГЕР-РЕВОЛУЦИЈА

Време е за револуција! У земјата на пифтијадите, скаријадите, ракииадите, ајверијадите, да опнеш данок за мрснотии, ти е исто ко да решиш да ја...
- реклами -

Ново на 365