Приказни од булеварот

НЕДЕЛНИ СПРДАЧИНИ- 1 ДЕЛ

Шарените го одржаа последниот свој протест и го свртеа својот последен круг низ градов. Поставија ултиматум пред повторно да тргнат у покрет со ваљаците...

ВРЕМЕ НА ЧАТАЛЕЊЕ

На Шарените дечки, полицијата им го зема чаталот. Чаталот е лоша работа по угледот на нашата ни земја. Ги фарба институциите, и со него...

ЧЕСТИТО МАТУРА, НЕВЕСТИ! (НЕВИНОСТ БЕЗ ЗАШТИТА)

Ова одамна не е приказна за изгубената невиност и за првиот интимен однос. Невиноста сега се губи многу порано. Без ниту тронка фраерлук и...

НАЦИОНАЛНА АРЕНА И ВЛЕЧКИТЕ ЛАЈНАРКИ

Патриотите го изиграа Александровото оро. Балистите ја исвиркаа македонската химна и кршеа се што им дојде под рака на нашата национална арена. Оние првите...

ДЕЖАВУ МИ Е, ФАЛЦ ШЕМАВА СКОПСКА

Времето затоплуе. Цвикерите од кои се покрива пола фаца, ќе почнат да рефлектираат светлина према булеварот. Оние стубчињата на тротоар шо ги акна Ивица...

ДИВИТЕ ОД ДИВО НАСЕЉЕ

Одбележуваме една година од смртта на 8 те македонски полицајци кои загинаа во бoрбите кај Диво Насеље во Куманово. Иако е премногу идеалистички, тоа...

НЕКОИ НОВИ ПИОНЕРКИ

Уште еден 4 Мај за одбележување. Југоносталгичарите пак ќе се нацртаат пред ликот на Тито и ќе ни удрат една жалопојка за тоа како...

И КАНГО ЌЕ ЈА БРАНИ МАКЕДОНИЈА

Тешки денови за народното творештво. А народот треба да се прехрани. Од сите страни, лош звук сардисал. Кога ја чув најновата субвенцинирана песна на...

ВЕЛИГДЕНСКИ РАПСОДИИ

Секој Велигден иста песна. И оваа година, по радијава врти хитот на Џокси. Да водеше чоекот дневник ќе моеше да навезе некој ред, за...

САКАМ КОЛОР ТЕЛЕВИЗОР, НЕЈЌУ ЦРНО-БЕЛ

Се подсмеваат на шарената револуција. Луѓе со шарена идеологија, кои во својот живот сменија триста ставови, табори и идеологии. Бивши комунистички бригадири кои водилките...

ПОЛИКОЛОР БРАНИТЕЛИ

Скопје и Македонија се во црвена фаза на протести. Едните ја рушат власта а другите демек ја спасуваат државата од предавниците. Андон Ќосето може...

МАМИЧКА ОД НАСЛОВНАТА СТРАНА

Темата за младите мајки...Ах еве го манијаков пак стапува на сцена. Милфиците не би биле милфици ако не се у бели проѕирни пантолончиња од...

КВАЗИ НОВИНАРСТВО

Серијалот македонско новинарство можеме да го поделиме на неколку свери. Жанрот ќе биде секако траги-комичен и со овој текст не сакам да ги оцрнам...

ЗА ЌОРЦИТЕ И ТВОРЦИТЕ

Народот у Исланд се собра на масовни протести. Нивниот им премиер имал тајни сметки у некои си Панамски корпорации. Лудаци неотесани. Ни две ни...

ЗА ФУДБАЛОТ ВИ ВАШ, НАЖАЛЕН

Реприза по не знам кој пат. Во Чаир играат боксирачите, публика влегува на терен а фудбалерите во оачен обид да се спасат затоа што...
- реклами -

Ново на 365