Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

365.com.mk | April 27, 2015

Scroll to top

Top

Македонија

Aвтомобили или градски превоз?

25 April, 2015 |

Дали јавниот градски превоз е посоодветен од возењето на приватен автомобил? Ако е така, следното прашање е „зошто“? Повеќе

Погледнете колку „тежи“ вашиот пасош

22 April, 2015 |

„Passport Index“ е интерактивна интернет алатка која ги собира, организира и прикажува пасошите на светот. Повеќе

Зошто мажите во автомобил чепкаат нос?

17 April, 2015 |

Колку пати на семафорите сте виделе дека сопственикот на автомобилот до вас се занел со прстот во нос? Повеќе

Размени книга, подари љубов за децата од Дом “11-ти Октомври“

14 April, 2015 |

Во сабота, на 18.04.2014 година, од 13:00 до 15:00 пред Спомен куќата на Мајка Тереза во центарот на Скопје ќе се одржи 2 во 1 акција на радување. Повеќе

Православните верници го слават Велигден

12 April, 2015 |

Православните верници денеска го слават најголемиот христијански празник Велигден – Христовото Воскресение, ден кога Исус Христос ја докажал својата божествена моќ и воскреснал од мртвите. Повеќе

Денеска е најтажниот ден во Христијанството

10 April, 2015 |

Велики петок е најтажниот и најтежок празник во православието. Повеќе

Писмо до сосетката што прегласно има секс

7 April, 2015 |

Еден човек од Сиднеј, Австралија живеел под млад пар кој уживал во она што многумина би го нарекле „живеење на животот“. Повеќе

Среќно име на сите оние кои се викаат Благоја, Благуна

7 April, 2015 |

Свето Благовештение попознат како Благовец (Благоец, Блошчојне) е христијански празник. Се вбројува во постојаните празници и секогаш е на 7 април. Повеќе

Денеска го празнуваме 1-ви април, но зошто?

1 April, 2015 |

Денот на шегата се слави во различни земји во светот, на 1 април секоја година. Повеќе

Планови за продолжен викенд: Овие денови се неработни во април

31 March, 2015 |

Согласно со законот за празниците во Република Македонија, ова се неработните денови во април. Повеќе

Велигденски декорации што ќе ви дадат многу идеи

30 March, 2015 |

Велигден е прекрасен христијански празник, кој се слави веќе илјадници години. Повеќе

Во сабота улица „Македонија“ ќе потоне во мрак еден час

26 March, 2015 |

Во сабота од 20:30 до 21: 30 часот, ќе се одбележи светското движење „Час на планетата земја“, кое сугерира да останеме без светлина во тоа време. Повеќе

Викендов почнува летното сметање на времето

24 March, 2015 |

Овој викенд ќе спиеме еден час помалку, со оглед на тоа што ќе ги поместиме стрелките на часовникот за еден час понапред. Повеќе

Во која земја се луѓето најсреќни и на кое место се Македонците

23 March, 2015 |

Новото истражување откри во кои држави во светот, луѓето се чувствуваат најсреќни. Повеќе

Првиот пролетен ден го одбележаа стиховите

21 March, 2015 |

Освен тоа што денеска е 21 март, првиот ден од пролетта, на истиов датум се одбележува и светскиот ден на поезијата. Повеќе