Фотографија

Пред и потоа: Што се случува кога на луѓето ќе им кажеш дека се...

Мехмет Генч е травел фотограф од Турција, кој себеси си се нарекува „номад без дестинација“. Еден негов проект особено привлекува внимание и го разубавува...

Фотографии со камера од 1 долар

Скајлер Адамс решила да ги тестира своите фотографски вештини, па купила камера од 1 долар. Цел месец фотографирала исклучиво со Canon Sure Shot и...

Велосипедите на уличните продавачи во Виетнам

Доброто фотографско око има моќ да го претвори секојдневното во извонредна визуелна слика. Во својата фото-серија од улични продавачи и пазарџии во Ханој, Виетнам,...

Јапонија е рај за улична фотографија

Нема многу места во светот така привлечни за улична фотографија како што е Јапонија. За ноќна фотографија ги имате неонските светла на улиците на Токио, Осака...

Улиците на Сан Франциско

Сан Франциско е познат по тоа што нема недостиг од стрмни улици. Напротив, ги има повеќе отколку што и најголемиот ентузијаст би посакал. А колку...

Собите на миленијалците низ светот

Џон Таквреј (од Јужна Африка) веќе шест години фотографира туѓи (спални) соби, како дел од неговата фото-серија My Room Project, во која опфаќа луѓе од повеќе...

20 фотки од Северна Кореја

Малезиецот Рубен Тео вели дека да се посети Северна Кореја е искуство што наликува на нешто што ти се случува еднаш во животот. Во...

Кога по булеварите на Букурешт шетаа овци

Како и сите социјалистички влади во Советскиот сојуз, романскиот комунистички режим исто така имаше амбиција да го понижи Западот во смисла на тоа да...

20 причини да излезете од дома: Уникатните места низ светот

Да наведуваме причини зошто нашата планета не е само обичен камен во вселената, можеме до утре. Подобро е да ви покажеме. Колку да не...

Портрети од дебели мачки

Кога веќе сте запнале мачки, нека се дебели.  

Ништавилото на Соленото езеро во Турција

Соленото езеро, познато на турски како Tuz Gölü, го прогонувало фотографот Питер Едел цели две години по неговата прва посета на регионот на Централна Анадолија,...

Животот во Јапонија во 1908 година

Во 1908-та, Американецот со германско потекло Арнолд Генте, бил на 6-месечна посета на Јапонија. Вооружен со неговиот апарат, Генте го фотографирал животот таму за...

Раѓањето на нов човечки живот, низ маестрални фотографии

Фотографот Ленарт Нилсон има поминато барем 10 години од својот живот фотографирајќи го раѓањето на други човечки животи, од зачнување, преку периодот на раст...
- реклами -

Ново на 365