Фотографија

Во 1970-тите на Јамајка, фотографката Естер Андерсон имаше чест да ја фотографира најголемата реге икона - опуштениот Боб Марли, меѓу пријателите, покрај океанот.Денес тие фотографии, направени...

Фотографии на 20-годишниот Yik Keat Lee од Сингапур.

Кога ќе помислиме на историја, фотографии и периодот пред едно 50-60 години, првата асоцијација ни се црно-бели слики од војна. Иако воглавно е така, никогаш...

Да речеме одиш на некоја туристичка локација и сакаш да ја сликаш, ама има многу луѓе и ти го попречуваат видикот. Има чаре, и...
video

Ја гледаш еднаш и никогаш не ја забораваш - Lunch Atop A Skyscraper.­

Robot Monster (1953)Forbidden Planet (1956)Attack of The 50 Ft. Woman (1958)The Amazing Colossal Man (1957)Invasion of The Saucer-Men (1957)War of the colossal beast (1958)Creature...

Фотографката Пети Вејмајр сакала да слика поларни мечки и снежни пејзажи, па отишла на Barter Island, Алјаска. Ама снег не нашла. „Локалните жители ми кажаа дека...

Во јуни 2015-та, Педро Оливеира почнува своја серија од фотографски есеи фокусирани на животите на луѓе ширум неколку градови на западниот брег на САД....

Еден ден, фотографот Ken Lavey налетува на тема „шуплините на кантичките за полевање“, и тоа резултира со серија од фотографии која се надополнува на еден...

Во понеделникот утрото или вечерта, во зависност од кој дел на планетава, светот имаше можност да ја види најголемата полна месечина годинава - наречена супермесечина,...

Најголем дел од фотографииве се направени од главниот официјален фотограф на Белата куќа - Пит Соуза. Се смета дека од 2009-та па наваму, Соуза...

Мехмет Генч е травел фотограф од Турција, кој себеси си се нарекува „номад без дестинација“. Еден негов проект особено привлекува внимание и го разубавува...

Скајлер Адамс решила да ги тестира своите фотографски вештини, па купила камера од 1 долар. Цел месец фотографирала исклучиво со Canon Sure Shot и...