365.com.mk

21074 ПОСТОВИ 0 КОМЕНТАРИ

Како е измислен вибраторот

Вообичаено за лекарите во 19 век било да лекуваат пациентки кои страдале од „хистерија“.

Дефиницијата на Хичкок за среќата

„Мирен хоризонт. Ништо што ти создава грижи. Само нештата што се креативни. И недеструктивни...“

Кратка приказна за туѓото мислење

Татко и син купиле коњ. Другиот ден тргнале некаде, поминувајќи низ селото...

Природата последна се смее

Градиме бетон, асфалтираме трева, таманиме дрва, и некако си мислиме дека сме ја победиле природата.

ВИДЕО: Вратите на BMW Z1

Пазете, зборуваме за автомобил произведуван од 1989 до 1991 година.

ВИДЕО: Компјутер учи да игра видео игра

Денешниве компјутери и вештачка интелигенција ги учиме на сé и сешто. Особено да возат коли. Тогаш зошто да не ги научиме и да играат видео игри? Зашто нема да биде фер.

ВИДЕО: Кога двајца комичари се преправаат дека се мајмуни

Хамиш и Енди се познати радио водители и омилено австралиско комично дуо. Познати се по своите итри и забавни практични шеги. Во еден од нивните мајмунлуци, влегоа во зоолошка и се преправаа дека се мајмуни.

Како Дизни ги прилагодува анимираните филмови за странска публика

Измени не се прават само заради јазичните бариери, туку и заради културните разлики.

Голема побарувачка за перики со фризурата на Трамп

Изгледа сите сакаат да се Доналд Трамп на овосезонските карневали во Австрија.

Мистериозен радиоактивен облак детектиран над Европа

Според известувањето на IRSN, трагови од јод -131 се детектирани во атмосферата над северна Норвешка, Финска, Германија, Полска, Чешка, Франција, и Шпанија.

И тоа има: Кокошка снесе јајце во јајце

Чудо! Ама не е чудо. Не е ни трик. Само е многу, многу ретко.

Најдобрите визуелни ефекти се тие што не ги гледате

Иако визуелните ефекти во филмот напреднаа страшно многу во последниве години, повеќето ќе речат „А бе штознам, пак делува вештачки“. Но всушност, тоа се...