ВИДЕО: Најдолгиот ски-скок на сите времиња – 251.5 метри

На 15 февруари во 2015-тата, Норвежанецот Андерс Фанемел постави нов светски рекорд во ски-скокови, со должина од 251.5 метри. Рекордот беше срушен на натпреварувањето во Викерсунд, Норвешка, и тоа двапати во истиот ден. Едноставно, временските услови беа совршени, а пред Фанемел, на кратко рекордер беше Словенецот Питер Превц.

 

СПОДЕЛЕТЕ