Спиралните скали на Будимпешта

The Time Machine е фото–серија на унгарскиот фотограф Балинт Аловиц, која ги истражува спиралните скали во Будимпешта од поинаква, и веројатно најзабавната перспектива – како бесрајна спирала, како портал меѓу два света, како портал меѓу две точки во времето.

balintalovits.com

Прочитајте и:  10 инспиративни фотографии од пред половина век
СПОДЕЛЕТЕ