10 инспиративни фотографии од пред половина век

Кога ќе помислиме на историја, фотографии и периодот пред едно 50-60 години, првата асоцијација ни се црно-бели слики од војна. Иако воглавно е така, никогаш не е сé црно. Следниве фотографии нé потсетуваат дека едно нешто никогаш нема да се смени: Среќата е во ситниците.

Brownie пие млеко, Blackie си го чека редот; 1954 година

Наредник од американските Маринци храни маче чијашто мајка загинала во војната
На малиот Херолд Витлс му даваат ушно апаратче и слуша звук за прв пат во животот; 1974 година
Концерт
Брачен пар од викторијанската ера се обидува да се воздржи од смеење додека им прават портрет; 1890-ти години
Пријатели
„Неколку секунди до среќата“, 1955 година
Не баш среќна мачка и среќно девојче во Франција во 1959 година.
Медицинска терапија во 1956. И животни беа користени како дел од третманот.

И за крај, наш фаворит:

Момче од Австрија непосредно откако добило нови чевли; за време на Втора светска војна
Прочитајте и:  Спиралните скали на Будимпешта
СПОДЕЛЕТЕ