ВИДЕО: Како да ги стоплиш зимските чевли

Краткиот одговор е – алуминиумска фолија, ама од онаа што летно време ја ставате на шофершајбната на автомобилот за да го штити од сонцето. Ја ставате под влошката во чевлите. Од една страна делува како дополнителна изолација, а од друга – ја рефлектира топлината од вашето тело назад кон вашите стапала.

Прочитајте и:  Да се лиже или не: Сладолед во зима
СПОДЕЛЕТЕ