Hyundai со интеграција на свој асист-систем со Google Home

Hyundai го направи следниот чекор во однос на поврзување во автомобилската индустрија, со интеграција на сопствен систем Blue Link Agent со последните функционални решенија Google Assistant и Google Home на технолошкиот гигант.

Иновацијата од страна на Hyundai им овозможува на корисниците да управуваат и контролираат дел од функционалноста на своите автомобили со обични гласовни команди, активирани со карактер за активирање Ok Google. Само со изрекување на потребните команди, сопственикот може далечински да го стартува моторот на своето возило, да активира и задеде параметри на климатизација ( Ok Google, Tell Blue Link to start my Santa Fe and set the temperature to 72 degrees), да испрати координати за подоцнежно патување ( Ok Google, Tell Blue Link to send the address of the Mandarin Oriental, in Las Vegas to my Sonata) или едноставно да го заклучи возилото ( Ok Google, ask Blue Link to lock my car).

Автоплус

СПОДЕЛЕТЕ