Што читаше Македонецот во 2016, според Google

Студентскиот портал Факултети.мк ги издвои најгугланите поими во Македонија во 2016 година, со посебен фокус на тие за кои имало најголем интерес во споредба со претходните години. Најпребаруваните поими ги поделија во категории. Ние ќе допишеме и по некое кратко објаснување, за да ја доловиме посликовито поентата.

Во категоријата „Книги и литература“, вика вака:

1. Убавата селанка (турска серија)
2. Златна книга 2016 (деловен именик на компании и бизниси)
3. Махмут Орхан (музичар, прави денс музика)
4. Hayat sarakisi (турска серија)
5. Цеца автограм (погодувате, книга не е)

. . .

Е па тоа е што е. Сакале вие или не, тоа е реалноста.

* * *

Ако не се разочаравте и ве интересираат и другите категории, еве ги:

Најпребарувани поединечни поими:
1. Покемон гоу
2. Екстерно тестирање 2016
3. Државна изборна комисија
4. Стобиранка
5. Еуро 2016 – УЕФА
6. Неработни денови 2016
7. МП3 џус
8. Ајфон 7
9. Хотмејл логин
10. Итјуб

Најпребарувани теми:
1. Покемон гоу
2. Доналд Трамп – претседател на САД
3. ЕУРО 2016 – УЕФА
4. Земјотреси – катастрофални
5. Избори 2016

Најпребарувани поими (уметност и забава):
1. Оскари 2016
2. Покемон гоу
3. Зоотопија
4. Меланија Трамп
5. Евровизија 2016

Најпребарувани поими (книги и литература):
1. Убавата селанка
2. Златна книга 2016
3. Махмут Орхан
4. Hayat sarakisi
5. Цеца автограм

Најпребарувани поими (интернет и технологија)
1. Eкстерно тестирање 2016
2. Iphone SE
3. Huawei p9 lite
4. Eкстерно прашања 2016
5. Eкстерно резултати 2016

Најпребарувани поими (право и влада)
1. Избори 2016
2. ДИК
3. American crime story
4. O J Simpson
5. Заборави ако можеш

Прочитајте и:  Што сè забораваат луѓето меѓу страниците на книгите од библиотека

Најпребарувани поими (наука)
1. НЛБ клик
2. Flip a coin
3. pinkove zvezde 2016
4. Друштво на биолози
5. earthquake map

Статијата на Факултети.мк