Пред и потоа: Што се случува кога на луѓето ќе им кажеш дека се прекрасни

Мехмет Генч е травел фотограф од Турција, кој себеси си се нарекува „номад без дестинација“. Еден негов проект особено привлекува внимание и го разубавува денот – идејата е едноставна: Генч им кажува на луѓето што ги сретнува дека се прекрасни, па ги фотографира нивните реакции. Ех, моќта на зборот.

smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah2-5819e6f61d134__880 smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah4-5819e70009f45__880 smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah5-5819e7072c338__880
smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah7-5819e714bbfde__880 smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah8-5819e71e97c52__880 smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah9-5819e7257ce29__880 smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah10-5819e74331310__880
smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah12-5819e751866ba__880 smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah13-5819e754da5ca__880 smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah14-5819e76039eca__880 smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah17-5819e7704fee5__880 smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah18-5819e7746ede9__880 smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah19-5819e779494ff__880 smile-project-very-beautiful-rotasz-seyyah20-5819e8f7ad2bb__880

СПОДЕЛЕТЕ