Фотографии со камера од 1 долар

1-147

Скајлер Адамс решила да ги тестира своите фотографски вештини, па купила камера од 1 долар. Цел месец фотографирала исклучиво со Canon Sure Shot и со филм со истечен рок на траење. За развивање на филмот и за скенирање дала уште 8 долари, така што целиот експериментален проект ја чинел 10$.

2-140

„Бев пријатно изненадена од квалитетот што успеав да го извадам, и покрај чекорот наназад од 38-милиметарските леќи“, вели Скајлер. „Мануелниот ISO сетинг исто така ми овозможи да си играм со компензацијата на експозицијата. Најголемата борба е да се најде добро светло“.

3-136 4-133 8-103 9-99 10-88 11-75 12-64 13-56 15-51 16-45

Прочитајте и:  Фотошоп финта за отстранување на објекти и луѓе од фотографии, за почетници
СПОДЕЛЕТЕ