Јапонија е рај за улична фотографија

Нема многу места во светот така привлечни за улична фотографија како што е Јапонија. За ноќна фотографија ги имате неонските светла на улиците на Токио, Осака и другите големи градови, а преку ден, непресушна инспирација ќе најдете во вртлогот од возови, метроа, раскрсници, и нормално – пешаци.

Bored Panda направи мала селекција од најдобрите улични фотографии што ќе ја оправдаат репутацијата на „Рај за улична фотографија“ на Јапонија.

japan-street-photography-3-5808880a5ed3a__880 japan-street-photography-16-58088835cab92__880 japan-street-photography-17-5808883906b30__880 japan-street-photography-18-5808883b87a78__880 japan-street-photography-20-58088842acc27__880 japan-street-photography-30-580888675a435__880 japan-street-photography-32-5808886fdff7a__880 japan-street-photography-39-58088896f217a__880 japan-street-photography-53-580888f1762c2__880 japan-street-photography-54-580888f389a31__880 japan-street-photography-63-580893e1b64bc__880 japan-street-photography-64-580890aebdba7__880 japan-street-photography-66-5808b9d2b8ff7__880 japan-street-photography-70-5808c4f4d509e__880 japan-street-photography-85-5808c21fef82c__880 japan-street-photography-86-5808c1fe0587e__880 japan-street-photography-88-5808c1866b6ba__880 japan-street-photography-105-580a0046db2fb__880 japan-street-photography-106-580a000273fdc__880 japan-street-photography-110-5809ff3adcf65__880

Прочитајте и:  Тајната на абнормалниот успех на семејните бизниси во Јапонија
СПОДЕЛЕТЕ